بسته بندی و حمل یخچال
اگر قصد اسبابکشی دارید:
باید روش حمل صحیح هر یک از بستهها و لوازم را بدانید. یخچال یکی از لوازمی است که به علت حجیم بودن حمل و بستهبندی آن حساسیت بیشتری دارد. شاید برای شما سوال باشد که نحوه صحیح حمل یخچال چگونه است. در این مقاله قصد داریم به نکاتی برای جابجایی یخچال که قبل از اسبابکشی باید بدانید بپردازیم. ابتدا به نحوه بسته بندی یخچال در اسباب کشی اشاره میکنیم، سپس نحوه حمل یخچال از پله، چگونگی حمل یخچال ساید بای ساید و نحوه صحیح حمل بار را شرح میدهیم. یخچال یکی از لوازم گران قیمت است که در صورت آسیب دیدن هزینه بالایی را به شما تحمیل میکند پس پیشنهاد میکنیم که این کار را به شرکت های باربری و افراد متخصص و مجرب بسپارید.
یخچال :
یکی از وسایلی است که حمل و نقل آن دردسر زیادی دارد برای اینکه حمل آن را آسانتر کنید باید ابتدا نحوه بسته بندی یخچال در اسباب کشی را بدانید. با یک بستهبندی اصولی و تخصصی میتوانید از آسیب رسیدن به این وسیله گرانبها جلوگیری کنید.
بسته بندی و حمل یخچال
در صورتی که یخچال شما نو است :
بستهبندی آن را باز نکردهاید نیازی نیست کاری انجام دهید، در غیر این صورت قبل از آشنایی با نحوه صحیح حمل یخچال، با رعایت نکات زیر طریق بستهبندی یخچال و فریز را یاد بگیرید.
- در صورتی که یخچال دارای یخساز و یا منبع آب است منبع آب را جدا کنید.
- تزئینات روی درب یخچال را بردارید.
- مواد غذایی را از یخچال خارج کنید زیرا اولین قدم برای بسته بندی یخچال در اسباب کشی است.
- مواد غذایی که امکان فاسد شدن آنها وجود دارد را قبل از بستهبندی خارج کرده و به یخچال دیگری منتقل کنید.
- مواد غیر فریزری را جداگانه در پلاستیک یا کارتن بستهبندی کنید.
- یخچال را تمیز کنید به این صورت که قفسهها را خارج کرده و آنها را بشویید و سپس داخل یخچال تمیز کنید. این به شما کمک میکند که بعد از اسبابکشی دیگر درگیر تمیز کردن یخچال نشوید.
نکات کلیدی حمل :
- در صورتی که از یخچال قدیمی (برفکدار) استفاده میکنید حتما قبل از تمیز کردن آن را از برق جدا کنید و اجازه دهید کاملا برفکهای آن آب شوند در نهایت تمام برفکها را از آن جدا کنید.
- اجزای یخچال مانند قفسه ها، کشوها و جامیوهای، رویههای شیشهای و غیره را خارج کرده و در پارچههای ضخیم بپیچید. زیرا ممکن است در دست اندازها و حرکتهای تند آسیب ببینید و بشکنند. برچسب و شماره گذاری قفسهها را فراموش نکنید.
- کابل برق را از پریز جدا کرده و برای جلوگیری از آسیب به آن در حین حمل یخچال، سیم را با چسب محکم پشت یخچال بچسبانید.
- در یخچال را با یک طناب محکم ببندید که در حین جابجایی و حمل یخچال در اسباب کشی باز نشود.
- در صورتی که یخچال شما نو نیست آن را با کارتن نپوشانید و به جای آن از پلاستیکهای حباب دار، فوم ضربه گیر و بابل رپ به طور کامل بپوشانید. با این کار از آسیب رسیدن به یخچال جلوگیری میکنید.
بهتر است بسته بندی یخچالهای بزرگ را به شرکتهای باربری مانند مدیربار بسپارید تا در سریعترین زمان ممکن به صورت تخصصی و با کارگران مجرب این کار را انجام دهند.
یخچال حداقل باید توسط دو نفر حمل شود :
گاز داخل آن یعنی فریون حساس است و به همین دلیل یخچال باید به صورت عمودی حمل شود و زیاد حرکت نکند. نحوه صحیح حمل یخچال این است که از چرخ دستی استفاده کنید زیرا امکان حمل یخچال از شیب کامیون را راحتتر میکند. نکات دیگر برای حمل یخچال عبارتند از:
- دقت کنید یخچال را به صورت پشت جابجا نکنید، این کار باعث میشود که روغنهای درون لولهها بریزد و یخچال بعد از جابجایی روشن نشود و یا به درستی کار نکند.
- از ۲ تا ۳ نفر برای حمل یخچال استفاده کنید و سعی کنید آن را در جهت خلاف شیب حرکت دهید. این کار باعث حفظ ایمنی یخچال میشود.
- برای حمل صحیح یخچال به داخل ماشین باید چند نفر در اطراف مراقب یخچال باشند و یک نفر هم در ماشین آن را بگیرد.
- در ماشین یخچال را به صورت عمودی قرار دهید تا به آن آسیبی نرسد.
- یخچال را داخل ماشین با طناب محکم ببندید و از ثابت بودن آن اطمینان حاصل کنید.
- حتما به مدت حداقل چند ساعت از روشن کردن یخچال در مکان جدید خودداری کنید.
- برای انتقال یخچال از وسیله حملکننده به محل جدید آن را مجددا داخل چرخ دستی قرار دهید.
روش صحیح بسته بندی و حمل یخچال :
نحوه صحیح حمل یخچال ساید با توجه به قیمت و اندازه اهمیت زیادی داشته و نیاز به تخصص دارد. حمل یخچال از پله نیز با توجه به زندگی آپارتمان نشینی امروزه دشوارتر است و اگر توسط افراد بی تجربه انجام شود، در صورت بیتوجهی ممکن است خسارت زیادی را به شما تحمیل کند.
یکی از موارد مهم در حمل :
این نوع یخچال جداسازی درهای یخچال است. جدا کردن در یخچال ساید از بدنه حرکت یخچال را راحت تر کرده و مانع از خش و آسیب دیدن دربهای آن میشود. برای جدا کردن دربها نیاز به نیروی متخصص است و بهتر است خودتان این کار را انجام ندهید. کارگران اسبابکشی بدون جداسازی درها با مهارت و آموزشی که دیدهاند نحوه صحیح حمل یخچال را میدانند.
چگونگی حمل یخچال ساید بای ساید :
- قبل از جابجایی و بعد از خالی کردن یخچال اگر نمیخواهید دربهای آن را جدا کنید بهتر است اطراف درها را با چسب مخصوص با دقت بچسبانید و از باز شدن درها جلوگیری کنید.
- هنگام جابجایی یخچال ساید از پلهها دقت کنید که آن را به صورت عمودی جابجا کرده و از افقی کردن آن در هنگام حمل خودداری کنید. حمل افقی آن باعث میشود که روغن به لولههای خنک کننده وارد شده و یخچال پس از جابجایی روشن نشود.
- نکته دیگری که باید در نحوه صحیح حمل یخچال در نظر بگیرید برخورد نکردن پشت یخچال به دیوار و نردهها در هنگام عبور از پلهها است. آسیب رسیدن به دستگاههای مهم یخچال ممکن است آن را بدون استفاده کند و ضرر مالی برای شما داشته باشد.
- چرخهای حمل بار بهترین وسیله برای جابجایی یخچالها هستند که جابجایی آن را برای شما آسان میکنند. برای محکم کردن جای یخچال میتوان از کمربندهای مخصوص استفاده کرد که مانع از تکان خوردن آن در حین جابجایی میشود. بهتر است ابتدا کمربندها را به یخچال وصل کنید و بعد از اینکه آن را کج کردید به آرامی روی چرخ حمل بار قرار دهید و کمربندها را محکم کنید.
بسته بندی و حمل یخچال
بلند کردن غیر اصولی بار:
آن هم به مدت طولانی ممکن است باعث صدمات جدی به کمر و ستون فقرات شود؟ این صدمات به خصوص در هنگام بلند کردن اشیای سنگین اتفاق میافتند. همه افراد تجربه بلند کردن بار را دارند اما افرادی که شغل آنها جابجایی بار است بیشتر در معرض مشکلات ناشی از حمل بار هستند. بعضی از کاربران بعد از مدتی دچار آسیبهای کمر، مهره و غیره میشوند که دلیل آن عدم رعایت نحوه صحیح حمل بار است. این موارد میتواند مربوط به عدم استفاده از ابزارهای مناسب حین باربری باشد.
نکاتی برای حمل بار تا به حفظ سلامت آنها کمک میکند؟
- سعی کنید از روش مناسبی برای جابجایی بار استفاده کنید و اگر فکر میکنید روش فعلی به شما آسیب میزند آن را متوقف کنید.
- سعی کنید جابجایی وسایل سنگین مانند یخچال را به شرکتهای باربری بسپارید و وسایل سبکتر را خودتان حمل کنید.
- برای اسبابکشی ابتدا لوازم سنگین را جابجا کنید. منظور لوازمی است که جابجایی آنها به بیش از یک نفر نیاز دارد.
- سپس لوازمی که بلند هستند را جابجا کنید مانند کمدها، یخچال و غیره.
- قبل از اینکه بار را بلند کنید آن را از نظر وزن، حجم و خوش دست بودن بررسی کنید.
- در صورت سنگین بودن وسیلهای به جای بلند کردن، آن را روی زمین جابجا کنید.
- بار را به مدت طولانی حمل نکنید و بین کار استراحت کنید.
- بلند کردن مکرر بار و جابجایی آن به کمر شما آسیب میزند.
- بلند کردن بار را با زانوهای خمیده و کمر صاف انجام دهید.
ساختار فیزیکی بدن :
- وضعیت بدنتان به این صورت باشد: در هنگام بلند کردن بار پاها نزدیک به بار، ساقها جدا از هم، بار نزدیک به بدن و بین دو پا باشد و عضلات شکم را محکم بگیرید.
- کمر را صاف، وسیله را نزدیک به خود و با قدرت پاها آن را روی زمین بگذارید.
- در جابجایی اجسام بزرگ به هیچ عنوان عجله نکنید و با آرامش این کار را انجام دهید تا به وسیله و خودتان صدمه نزنید.
- برای بلند کردن بار کمر را خم نکنید و با خم کردن پا بار را با کمک پا بلند کنید.
- لوازم سنگین را از شانهها بالاتر نبرید زیرا این کار به ستون فقرات شما آسیب میرساند.
- ارتفاع لوازم را نسبت به خودتان بسنجید و اگر ارتفاع آنها از ارتفاع بین زانو و آرنج شما بیشتر است از ابزارهای کمکی مثل چرخ دستی استفاده کنید.
- در هنگام بلند کردن بار از هر گونه حرکت جانبی مانند پیچش کمر خودداری کنید.
- مراقب سطوح لغزنده باشید.
- برای بلند کردن بار از تجهیزاتی مانند چرخ دستی استفاده کنید و از آسانسورها و بالابرها غافل نشوید.
- برای حمل لوازم از ارتفاع پایین به بالا نسبت به ارتفاع بالا به پایین انرژی بیشتری نیاز است که باید از ابزار کمکی استفاده کنید.
- اجسام سنگین که قابلیت جداسازی دارند را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
دیدگاهتان را بنویسید